- 1 králík, rozdělit na logické díly
 - 50 g špeku, na prošpikování králíka
 - 50 g špeku, drobně nakrájet, na smažení
 - 1 mrkev, drobně nakrájet
 - 1/8 celere, drobně nakrájet
 - 1 petržel, drobně nakrájet
 - 1 velká cibule, drobně nakrájet
 - 1 lžička rybízového džemu
 - 2 plátky citrónu
 - ½ lžičky oregana
 - 1 bobkový list
 - ½ lžičky šalvěje
 - ½ lžičky rozmarýnu
 - 2 zrnka nového koření
 - 2 zrnka jalovce
 - 1 chilli paprička
 - 1 lžíce másla, na jíšku
 - 1 lžíce hladké mouky, na jíšku
 - 0,75 l hovězího vývaru, na ředění jíšky
 - 1 lžíce smetany
 - pepř
 - sůl
 
1. Udělat jíšku, zředit polovinou vývaru, vařit 35 minut, míchat. 
2. V kastrolu na špeku osmažit celer, petržel, mrkev, cibuli.
3. Do pekáče dát alobal, na alobal dát sůl, opečenou zeleninu a všechno mimo másla, smetany, mouky, hladké mouky.
4. Navrch položit osolené maso, zalít zbytkem vývaru péct při 220°C 15 minut pak při 160°C cca 60 minut. 
5. Z pekáče vyndat maso, citrón, bobkový list.
6. Do provařené jíšky přidat šťávu z pekáče včetně zeleniny, zredukovat na požadovanou hustotu, přidat lžíci smetany.
7. Ochutit pepřem, solí.
Víno: Muškát moravský.
