Dejte prostor skopovému ve Vaší kuchyni. Češi pomalu zapomínají jak skopové připravovat. Mají vinu předsudky? Zbavte se jich a připravte si třeba skopovou kýtu nebo skopové plecko.
- 1 kg jehněčí plece bez kosti
 - ½ kůry citron, drobně nakrájet
 - 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
 - 1 svazek rozmarýnu, drobně nakrájet, nebo 1 lžička sušeného
 - ½ l bílého vína
 - 6 lžic olivového oleje
 - 200 g cibule, nakrájet na kostky
 - 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na čtvrtiny
 - pepř
 - sůl
 
1. Smíchat citrónovou šťávu, kůru, česnek, rozmarýn, víno, 4 lžíce olivového oleje, vložit maso a dát do ledničky na 24 hodin.
2. Maso vyndat, okapat, přelít 2 lžícemi olivového oleje, dát do pekáče, 20 minut péct při 200°C.
3. Do pekáče přidat cibuli, rajčata a ½ marinády, opepřit, osolit, teplotu na 160°C, dusit 1 hodinu, přidat zbytek marinády.
4. Sundat víko pekáče, dopéct 10 minut. 
Víno: Cabernet Sauvignon; Merlot.

