- 750 g hovězího zadního nakrájeného na kostky 5 cm
 - 1 lžíce koření pěti vůní
 - 2 lžíce citrónové šťávy
 - čerstvý zázvor 5 cm, drobně nakrájet
 - 1 velká cibule, nakrájet na tenká kolečka, přepůlit
 - 2 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
 - 3 hrsti čerstvých hub, nakrájet na plátky
 - 1 lžíce švestkových povidel
 - 1/2 lžíce citrónové šťávy
 - 2 chilli papriky, drobně nakrájet
 - 1 lžička turmeriku
 - 2 lžíce sádla
 - ½ l horkého hovězího vývaru
 - sůl
 
1. Smíchat maso se solí a citrónovou šťávou, nechat ležet víc než hodinu, nejlépe přes noc.
2. Smíchat (nejlépe v mixeru) zázvor, česnek, chilli, koření 5 vůní, 3 lžíce vody, polovinu povidel, citrónovou šťávu a smíchat s masem a maso nechat opět hodinu ležet.
3. V tlakovém hrnci rozehřát sádlo, přidat cibuli, smažit 5 minut, míchat.
4. Přidat maso, osmažit, přidat rajčata, povidel, zamíchat, přidat vývar, dusit 25 minut.   
5. Hrnec otevřít, přidat houby, hrnec zavřít, dusit 10 - 15 minut.
Příloha: vařená rýže.
Víno: Savtovavřinecké.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



