- 1 kg masa, osolit, opepřit
 - 10 dkg špeku
 - 8 dkg mrkve, drobně nakrájet
 - 8 dkg petržele, drobně nakrájet
 - 8 dkg celeru, drobně nakrájet
 - 1větší cibule, drobně nakrájet
 - 1 lžíce citrónové šťávy
 - 2 bobkové listy
 - ¼ lžičky tymiánu
 - 5 kuliček celého pepře
 - 4 kuličky nového koření
 - 3 kuličky jalovce, rozmačkat
 - 4 plátky citrónu, odstranit kůru s bílou dužinou
 - 1 lžička cukru
 - 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu
 - 1 lžíce rybízového (višňového) džemu
 - hovězí vývar na odlévání (kostka)
 - 1 dcl bílého vína
 - sádlo na smažení
 - pepř
 - sůl
 
1. Maso prošpikovat, stáhnout nití.
2. Do rozpáleného tlakového hrnce rozpustit 1 lžíci sádla, maso osmažit ze všech stran.
3. Na pánev přidat lžíci sádla, cukr, rozpustit
4. Přidat kořenovou zeleninu, osmažit.
5. Přidat cibuli, osmažit.
6. Přidat 1 lžíci hladké mouky, promíchat, zředit vývarem.
7. Přidat maso, plátky citrónu, koření, džem.
8. Přidat vývar, maso zakrýt do ½, dusit 25 minut.
Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, bramborové krokety, penne, špagety.
Víno: Modrý Portugal..
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



