- 1 kg zvěřiny, nakrájet na kostky, osolit, opepřit
 - 100 g másla
 - Sádlo na smažení
 - vývar z kostí
 - 2 střední cibule, nakrájet na kostičky
 - 200 g špeku, nakrájet na kostičky
 - lžička drceného kmínu
 - 5 lžic rumu
 - 2 dcl červeného vína
 - 30 g másla
 - 20 g hladké mouky
 - citrónová šťáva z ½ citrónu
 - pepř
 - sůl
 
1. Na pánvi rozpustit sádlo, opéct maso. Maso vyndat. 
2. Výpek vydusit, přidat máslo, přidat moukou, udělat jíšku, rozředit vývarem z kostí. 
3. Do tlakového hrnce dát sádlo, špek – osmažit, cibuli – osmažit, maso, koření, víno, zredukovat.
4. Přidat rum, citrónovou šťávu, rozředěnou jíšku, dusit 35 minut.
Víno: Svatovavřinecké.
 
 
