- 6 kg kančí plec, nakrájet na kousky 50 g
 - 0,5 kg sádla
 - 0,8 kg cibule, jemně nakrájet
 - 120 g paprika mletá
 - 32 dkg protlaku
 - 80 g česneku, rozdrtit
 - 20 dkg citrónu, pořádně umýt, nakrájet na plátky
 - 8 g kmínu
 - 20 dkg hladké mouky
 - 4 g majoránky
 - 16 dkg soli
 - 3,2 l voda pitná
 - pepř
 - sůl
 
1. Na části sádla osmažit cibuli, přidat papriku, zpěnit, zalít trochou vody, přidat protlak, česnek, sůl, citrón, základ provařit.
2. Přidat maso, pomalu dusit doměkka (asi 2 hodiny), vyjmout.
3. Ze zbylého tuku a mouky udělat jíšku.
4. Do základu přidat jíšku, rozředit vodou, přidat majoránku, vařit 40 minut. Přecedit na maso. Krátce provařit.
Ochutit pepřem a solí.
Víno: Svatovavřinecké.
 
 
