- 200g Mozzarelly
- 200g konzervovaných fazolových lusků
- 2 vejce
- hlávka salátu nebo čínského zelí
- petržel
- olivový olej
- pepř
- sůl
1. Salát umýt, nakrájet a nechat odkapat.
2. Vejce uvařit natvrdo.
3. Do salátové mísy dát Mozzarellu nakrájenou na kostičky, nakrájený salát, fazole a vejce nakrájená na kousky. 4. Přidat malé množství oleje, sůl, pepř a nakrájenou petržel. Promíchat.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







