16 třešňových rajčat, rozpůlit
16 černých oliv bez pecek, podélně rozpůlit
3 lžíce olivového oleje
½ hrsti bazalky, natrhat
1 hrst hrubě krájené zelené petržele
šťáva z 1 citrónu
pepř
sůl
Na pánvi rozehřát 1 lžíci olivového oleje, přidat olivy, rajčata, opepřit, osolit, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat citrónovou šťávu, bazalku, zelenou petržel, promíchat.
Odstavit z plotny, přidat 2 lžíce olivového oleje, promíchat.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







