4 holoubata
100 g másla
Holoubata osolit.
Holoubatům uvolnit kůži na volatech až k prsům. Do uvolněného prostoru naplnit nádivkou.
Konce volátek na konci krku zavázat nití.
Holoubata položit do pekáče na záda, péct na másle cca 30 minut.
Příloha: bramborová kaše.
Víno: Sauvignon.
Nádivka
2 žloutky
játra z holoubat
3 lžíce mléka
2 bílky, ušlehat tuhý sníh
špetka muškátového květu
5 lžic strouhanky
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
sůl
Do mísy vložit žloutky, změklé máslo, prošlehat.
Játra utřít se solí, přidat do mísy ke žloutkům s máslem, promíchat.
Přidat strouhanku, mléko, muškátový květ sůl, promíchat.
Do směsi vmíchat sníh.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







