Důležitá je pravidelnost v příjmu potravy. Je vhodné konzumovat šestkrát denně v přiměřených porcích s vydatnou snídaní.
ZAKÁZANÉ POTRAVINY
Alkohol
Špek
Škvarky
Sádlo
Vnitřnosti
Uzeniny
Mléčné výrobky s vysokým obsahem tuku
Instantní pokrmy (polévky, omáčky)
Tmavé pečivo
Celozrnné pečivo
Čerstvá cibule
Čerstvý česnek
POVOLENÉ POTRAVINY
Ryby
Kuře
Krůta
Telecí
Libové hovězí
Libové vepřové
Mléko
Nízkotučné jogurty, sýry, tvaroh
Brambory
Rýže
Kroupy
Těstoviny
Bílé pečivo
Zelenina
Ovoce
Tuky jen do hotových jídel
Tepelná úprava potravin
Dušení
Vaření
Zahušťovat je krátce opraženou moukou, ne jíškou.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







