- 1 králík
 - 0,5 kg cibule, drobně nakrájet
 - 2 lžíce másla
 - 3 lžíce olivového oleje
 - ½ hlavy česneku
 - 4 lžíce octa
 - ¾ kg rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, rozmixovat
 - 2 bobkové listy
 - ½ lžičky rozmarýnu
 - ½ lžičky zázvoru
 - 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
 - pepř
 - sůl
 
1. Králíka rozdělit na logické díly, kousky, přelít octem, nechat 2 hodiny, občas přelévat, osušit.
2. V tlakovém hrnci rozehřát 1 lžící másla, maso osolit, opepřit, osmažit, vyndat na talíř.
3. Do hrnce přidat 1 lžíci másla, olej, cibuli, smažit 10 minut, míchat.
4. Přidat celé stroužky česneku, osmažit, přidat rajčata, zázvor, rozmarýn, bobkový list, vývar, dusit 30 minut. 
Příloha: vařená rýže, vařené brambory, šťouchané brambory.
Víno: Tramín.
