450 g krůtích prsou, drobně nakrájet
1 cibule, drobně nakrájet
1/16 celeru, drobně nakrájet
1 mrkev, drobně nakrájet
1 lžíce sádla
5 lžic rajčatového protlaku
¼ hrnku medu
3 lžíce drůbežího vývaru
1 lžička octa
1 lžička citrónové šťávy
2 lžíce worcestrové omáčky
1 lžička chilli
pepř
sůl
V kastrolu na sádle dusit cibuli, celer a mrkev až změknou.
Vmíchat maso, 5 minut smažit.
Vmíchat zbylé suroviny, provařit.
Příloha: vařená rýže, bílé pečivo.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







