8 paliček bez kůže
1 lžíce drobně nakrájeného špeku
1 lžička másla
1 cibule, rozpůlit, nakrájet na tenké plátky
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
4 rajčata, oloupat, odstranit dužinu, drobně nakrájet
3 dcl červeného vína (Zweigeltrebe, Moravia)
4 dcl drůbežího vývaru
bazalka
provensálské koření
pepř
sůl
V kastrolu, osmažit špek, přidat máslo, maso, opékat při střední teplotě 8 minut, maso vyjmout.
Přidat cibuli, osmažit, přidat víno, zredukovat na 1/3, přidat rajčata, koření, česnek, promíchat, provařit, přidat vývar, maso, dusit 25 minut, odkrýt a mírně zredukovat.
Příloha: šťouchané brambory, opečené brambory, rýže.
Víno: Zweigeltrebe, Moravia.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







