150 g hrubé mouky
200 g cukru
50 g másla
5 žloutků,
5 bílků, ušlehat sníh
0,4 kg vypeckovaných třešní
špetka soli
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na posypání formy
několik piškotů, rozmačkat
papír na pečení
V míse utřít polovinu cukr se žloutky, přidat zbytek cukru a střídavě sníh a mouku, promíchat.
Formu na bublaninu vymazat máslem, posypat hrubou moukou.
Těsto nalít do formy, posypat rozmačkanými piškoty, přidat třešně.
Formu vložit do trouby rozehřáté na 160°C, péct cca 30 minut, sledovat barvu těsta.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



