1 úhoř, stáhnout kůži, očistit, opláchnout, osušit, nakrájet špalíky cca 7 cm
1 citrón
1½ lžíce hladké mouky
hrst zelené petržele, drobně nakrájet
máslo na smažení
kmín
sůl
Porce úhoře osolit, posypat moukou, kmínem.
Na pánvi rozpustit máslo, porce osmažit.
Příloha: vařené brambory.
Prezentace: na polovinu talíře dát porci brambor, brambory přelít rozpuštěným máslem, posypat zelenou petrželí, na druhou polovinu talíře položit porce úhoře. 
Na malý talířek položit citrón nakrájený na osminky.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



