- 3 l vody
 - 1 hlava
 - králičí žebra
 - 1 mrkev, hrubě nakrájet
 - 1 petržel, hrubě nakrájet
 - ¼ celere, hrubě nakrájet
 - 1 menší mrkev, drobně nakrájet
 - 1 petržel, drobně nakrájet
 - 1/8 celere, drobně nakrájet
 - 4 zrnka pepře
 - 3 zrnka nového koření
 - pažitka
 - 1 dcl mléka
 - 1 žloutek
 - máslo
 - pepř
 - sůl
 
1. Části králíka omýt, spařit ve vařící vodě.
2. Do hrnce dát studenou vodu, maso, přivést k varu, sbírat pěnu, vařit 1 hodinu.
3. Přidat hrubě krájenou zeleninu, koření, vařit ½  hodiny. 
4. Vývar scedit a po vychladnutí vyčistit bílkem, maso obrat, přidat do vývaru.
5. Na másle osmažit drobně krájenou zeleninu, přidat do vývaru, vařit 5 minut.
6. V mléku rozmíchat žloutek, zamíchat do vývaru, nevařit.    
