- 1,5 l vody, osolit
 - 0,3 l zeleninového vývaru
 - 500 g rybích odřezků a vnitřností
 - 1 menší mrkev, drobně nakrájet
 - 1 petržel, drobně nakrájet
 - 1 kus celere, drobně nakrájet
 - 1 větší cibule, hrubě nakrájet
 - 1 větší cibule, drobně nakrájet
 - 2 lžíce sterilizovaného hrášku
 - 2 lžíce másla
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 120 g zeleného hrášku
 - muškátový květ
 - 5 kuliček celého pepře
 - bobkový list
 - 150 ml smetany ke šlehání
 - 2 vařené brambory, nastrouhat
 - ½ lžíce másla
 - 3 plátky veky, nakrájet na kostičky
 - petrželovou nať, drobně nakrájet
 - bílý pepř
 - sůl
 
1. Z jedné lžíce másla a 2 lžic hladké mouky udělat jíšku, zředit zeleninovým vývarem, provařit 40 minut. 
2. Rybí odřezky, vnitřnosti, hrubě nakrájenou cibuli, pomalu vařit 40 minut v hrnci.
3. Maso scedit, obrat, nakrájet.
4. V hrnci rozpustit lžíci másla osmahnout, přidat cibuli, osmahnout, přidat muškátový květ, zalít vývarem z ryb, vařit
   15 minut, až zelenina změkne.
5. Přidejte hrášek, brambory, přidat jíšku, provařit, odstranit z plotny, rozmixovat.
6. Vmíchat smetanu, přidat maso, dochutit pepřem a solí.
Prezentace: do polévky v talíři vložit osmaženou veku, posypat drobně krájenou zelenou petrželovou natí. 
