- 250 g kuřecích jater (kachní, husí)
 - 250 g másla
 - 2 lžičky koňaku
 - 2 lžičky plnotučné hořčice
 - ¼ lžičky muškátového květu
 - 1 lžička čerstvého tymiánu, drobně nakrájet
 - 2 stroužky česneku, rozdrtit
 - 1 lžička cukru
 - 1 lžíce citrónové šťávy
 - pepř
 
Při přípravě nepoužívat sůl.
1. Na menším množství másla osmažit játra, přendat do mixeru, rozmixovat.
2. Na pánev přidat koňak, smíchat s výpekem, přidat k játrům do mixeru.
3. Rozehřát 150 g másla, přidat do mixeru k játrům, přidat hořčici, muškátový květ, pepř, rozmixovat dohladka.
4. Dát do misek, rozpustit zbytek másla a misky přelít, dát vychladit, ale podávat při pokojové teplotě.
Příloha: celozrnný chleba.
Víno: Tramín červený, pozdní sběr.
