- 0,5 kg ryba (makrela, mořský okoun, mořský cejn)
 - hladká mouka na obalení
 - olej na smažení
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1lžíce másla
 - 2 cibule, nakrájet na kolečka
 - 1/3 lžičky chilli
 - 4 stroužky česneku, drobně nakrájet
 - 1 bobkový list
 - 1 lžička rozmarýnu
 - 1 dcl bílého vína (Ryzling vlašský)
 - 2 dcl rybího vývaru
 - 2 lžíce octa
 - 1 lžička másla
 - pepř
 - sůl
 
1. Rybu vykuchat, nechat hlavu, na každé straně rybu naříznout třemi příčnými řezy, rybu osolit, opepřit, obalit v mouce. 
2. V pánvi rozehřát 2 cm oleje, osmažit rybu (4 minuty z každé strany), vyndat, olej vylít.
3. Na pánev dát rozehřát máslo, přidat olivový olej, přidat cibuli, smažit 2 – 3 minuty
4. Přidat červené víno, zredukovat, přidat chilli, rozmarýn, ocet, dusit 5 minut, podlévat vývarem, nakonec vmíchat lžičku másla.
Víno: Ryzling vlašský, kabinet.
 
