- 1 velké zelí
 - 0,5 kg vepřového nebo hovězího umlít
 - ½ hrnku nevařené rýže, propláchnout
 - 1 cibule, drobně nakrájel, osmažit
 - 2 rajčata, oloupat, drobně nakrájet
 - ½ hrnku zelené petržele, drobně nakrájet
 - 3 vajíčka
 - šťáva z 1 citrónu
 - 3 hrnky teplého hovězího vývaru
 - 1 hrnek másla
 - ½ hrnku zelené petržele
 
1. Hlávku zelí dát na 8 minut do osolené vařící vody, oddělit listy.
2. Smíchat maso, rýži, cibuli, rajčata, sůl, pepř, petržel, ½ hrnku másla.
3. Na každý list dát cca 2 lžíce náplně, volně zabalit a naskládat těsně vedle sebe do pekáče.
4. Do pekáče nalít vývar, dát na 1 ½ do trouby při 190°C.
