- 1 kg krevet (1,5 kg mušlí)
 - 3 lžíce olivového oleje
 - 2 lžíce másla
 - 5 pažitek, hrubě nakrájet
 - 2 dcl bílého vína
 - 1 lžička dijonské hořčice
 - ½ lžičky chilli
 - 1 hrnek zelené petržele, drobně nakrájet
 - 1 dcl rybího vývaru
 - 2 lžíce citrónové šťávy
 - ¾ hrnku středozemního sýra (balkánského), rozdrobit
 - pepř
 - sůl
 
1. Na velké pánvi rozehřát máslo, přidat olej, oloupané, očištěné krevety, osmažit 5 minut.
2. Přidat víno, zredukovat, přidat vývar, hořčici, pažitku, petržel, opepřit, promíchat, dusit.
3. Přidat sýr, rozpustit, přidat citrónovou šťávu. 
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
