- 250 g uzeného sledě, nakrájet na malé proužky
 - 2 dcl mléka
 - 3 vařené brambory, nakrájet na kostičky
 - 3 vařené červené řepy, nakrájet na kostičky
 - 2 vařené mrkve, nakrájet na kolečka
 - 1 ½ hrnku vařených fazolí
 
1. Sledě dát do misky, přelít mlékem, nechat 20 minut, občas promíchat, vyndat, nechat  okapat.
2. V míse smíchat, sledě, brambory, řepu, fazole, mrkev.
3. Zalít dresinkem.
Podávat teplé nebo při pokojové teplotě.
Dresink
- 2 pažitky, drobně nakrájet
 - 3 lžíce citrónové šťávy
 - 1 lžička dijonské hořčice
 - ¼ lžičky pepře
 - 1 menší hrst zelené petržele, drobně nakrájet
 
Všechno smíchat.
Víno: Sauvignon; Ryzlink vlašský.
