- ¾ kg telecího
 - ½ hrnku olivového oleje
 - 5 rajčat, oloupat, rozmixovat
 - 2 lžíce octa
 - 2 dcl červeného vína
 - 1 bobkový list
 - 3 velké cibule
 - 8 malých cibulek, oloupat, na konci proti kořenu křížem naříznout až dolů, ale neproříznout
 - 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
 - 2 lžíce sádla
 - 2 lžíce másla
 - zelená petržel, drobně nakrájet
 - 0,5 l hovězího vývaru
 - pepř
 - sůl
 
1. V hrnci rozpustit sádlo, maso osolit, opepřit, osmažit.
2. Přidat olivový olej, cibuli, osmažit, česnek osmažit, přidat rajčata, ocet, koření, přidat vývar, dusit 35 minut, podlévat.
3. V pánvi rozpustit máslo, osmažit malé cibule, přidat k masu, k masu přidat petržel, 5 minut provařit.
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.
