- 1 kuře, rozdělit na kousky, osolit, opepřit
 - 10 malých cibulí, oloupat
 - ½ hrnku olivového oleje
 - 2 lžičky másla
 - 1 kuře, rozdělit na větší kousky
 - 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
 - 1/2 hrnku červeného vína
 - 4 rajčata, oloupat, rozmixovat
 - bobkový list
 - provensálské koření
 - 4 zrnka černého pepře
 - 2 lžíce drobně nakrájené petržele
 - drůbeží vývar dle potřeby
 - pepř
 - sůl
 
1. Do mírně osolené vroucí vody dát cibule, vařit 3 minuty, pak prudce zchladit.
2. V hrnci rozehřát olej s máslem, přidat maso, cibuli, smažit až cibule „zprůhlední“ asi 7 minut.
3. Přidat česnek, smažit až zezlátne 3 minuty. 
4. Přidat víno, rajčata, celý pepř, bobkový list, provensálské koření, zredukovat. 
5. Přidat vývar, promíchat, dusit až maso změkne.
Víno: Müller Thurgau, Sylvánské zelené.
