- 1kg tenčích hovězích plátků z vysokého roštěnce nebo hovězího zadního, maso nenaklepávat, jen na krajích naříznout, aby se nekroutilo
 - 1 cibule, drobně nakrájet
 - 2 stroužky česneku, rozmačkat
 - 2 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
 - ½ lžičky rozmarýnu
 - ½ lžičky majoránky
 - 2 snítky zelené petržele
 - 4 kuličky pepře
 - hladká mouka na obalení plátků
 - 4 lžíce olivového oleje
 - 2 lžíce másla
 - hovězí vývar na podlévání
 - máslo
 - pepř
 - sůl
 
1. Maso obalit v mouce, osmažit po obou stranách dát na talíř.
2. V kastrolu rozpustit olej a máslo, přidat cibuli, osmažit, přidat rozmarýn, majoránku, česnek, když česnek zavoní přidat víno, zelenou petržel, celý pepř, zredukovat o 1/3.
3. Přidat maso a šťávu, kterou pustilo, dusit do měkka.
4. Vyndat snítky petržele, ochutit solí, pepřem.
Víno: Zweigeltrebe. 
