- 1 králík, rozdělit na porce
 - 3 stroužky česneku
 - 4 kuličky nového koření
 - 4 kuličky pepře
 - 3 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce másla
 - ½ másla, rozpustit
 - 2 stroužky česneku
 - 2 bobkové listy
 - 1 lžíce provensálského koření
 - šťáva ze 2 citrónů
 - 3 rajčata, oloupat, rozmixovat
 - 1 lžička cukru
 - 2dcl červeného vína (Modrý Portugal)
 - 2 dcl vývaru z hlavy a vnitřností
 - eidam, nastrouhat
 - pepř
 - sůl
 
1. Porce králíka dát do hrnce, přelít rozpuštěným máslem, nechat v ledničce přes noc.
2. Druhý den přidat šťávu ze dvou citrónů a nechat ležet 2 hodiny. 
3. Vyndat porce z marinády, posypat provensálským kořením, osolit, opepřit. 
4. V kastrolu rozpustit máslo, přidat olivový olej, přidat porce králíka, osmažit. 
5. Přidat nové koření, celý pepř, bobkový list, zalít vínem, zredukovat o 1/3. 
6. Přidat rajčata, vývar, cukr, ochutit solí, pepřem, dusit 35 minut.
7. Porce sypat sýrem.
Příloha: vařená rýže, bílé pečivo.
Víno: Modrý Portugal.
