- 1 kg vepřového, nakrájet na kousky 2,5 cm, osolit, opepřit
 - 1 cibule, drobně nakrájet
 - 5 menších zelených paprik, nakrájet na proužky
 - sýr feta, nakrájet na kostičky nebo balkánský sýr, nastrouhat
 - 3 rajčata, oloupat, drobně nakrájet nebo rozmixovat
 - 2 dcl bílého vína
 - 4 kuličky pepře
 - 2 kuličky nového koření
 - sádlo na opečení masa
 - 3 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce másla
 - 1 dcl hovězího vývaru na podlití
 - pepř
 - sůl
 
1. Na pánvi rozpustit sádlo, po částech osmažit maso, dát na síto okapat.
2. V kastrole rozpustit máslo, přidat olej, přidat papriky, cibuli, osmažit.
3. Přidat koření, víno, zredukovat o 1/3, přidat maso, rajčata, přidat vývar, dusit 15 minut.
4. Porce sypat sýrem.
Příloha: bílé pečivo.  
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.
