- 0,5 libového vepřového
 - 1 lžíce oleje
 - 1 pórek
 - 1 zelená a žlutá paprika
 - 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
 - 3 dcl hovězího vývaru
 - 1 lžíce ústřicové omáčky
 - 1 lžíce kari
 - 1 lžíce kukuřičného škrobu
 - 1 lžíce studené vody
 - hrst čerstvé petržele, drobně nakrájet
 - 1 lžička pálivé chilli omáčky
 - 300 g špaget
 
1. Nakrájet vepřové na proužky 0,5 x 2,5 cm. Rozpálit ve voku olej ,osmažit maso. Dát do sítka okapat.
2. Nakrájet pórek a papriky na proužky dlouhé 2 cm.
3. Očistit wok, osmažit pórek přidat papriky, česnek a vývar, vařit 2 minuty. 
4. Smíchat ústřicovou omáčku s kari. Smíchat kukuřičný škrob s vodou a vše přidat k vepřovému a vařit 2 minuty.
5. Vmíchat petržel a pepřovou omáčku. 
6. Uvařit špagety, vysušit a smíchat s masem.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



