- 450 g vepřového, nakrájet na proužky
 - 1 bílek
 - 4 lžíce vody
 - 175 g oloupaných mandlí
 - 2 lžíce světlé sójové omáčky
 - 1 lžíce tmavé sójové omáčky
 - 2 lžíce červeného vína
 - 1½ lžíce cukru
 - 2 lžičky soli
 - ½ lžičky pepře
 - 100 g mrkve, nakrájet na plátky
 - 100 g zelené papriky, nakrájet na čtverečky
 - 100 g červené papriky, nakrájet na čtverečky
 - kukuřičný škrob
 - sádlo
 - 4 jarní cibulky, nakrájet
 - 75 g liči (nebo kousky mandarinek nebo pomeranče)
 
Omáčka
- 2 dcl drůbežího vývaru
 - 1 lžíce světlé sójové omáčky
 - 2 lžičky tmavé sójové omáčky
 - 2 lžičky sezamového oleje
 - ½ lžičky soli
 - ½ lžičky pepře
 - 1½ lžíce octa
 - 1 lžíce cukru
 - 2 lžíce kečupu
 - 2 lžíce kukuřičného škrobu, promíchat 1 lžičkou vody
 
1. Vepřové smíchat s bílkem, přidat vodu, mandle, světlou a tmavou sójovou omáčku, červené víno, cukr, sůl, pepř, 
    promíchat.
2. Udělat koule jako golfový míček, poprášit kukuřičným škrobem.
3. Nakrájenou zeleninu dát na 4 minuty do vařící vody a dát do sítka okapat.
4. Rozpálit větší množství sádla ,až mírně kouří , osmažit koule 3 – 4 minuty – ubrat ohřev. Dát do sítka okapat.
5. V kastrolu smíchat všechny součásti omáčky, mimo kukuřičného škrobu, provařit, přidat zeleninu, kukuřičný škrob a 
    provařit minuty, snížit var a přidat liči nebo kousky pomeranče a koule. Promíchat.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



