- 300g vepřových jater, nakrájet na plátky
 - 300g vepřového, nakrájet na plátky
 - 3 lžíce sádla
 - 1 lžička sezamového oleje
 - 4 stroužky česneku, nakrájet drobně
 - 2½ cm zázvoru, nakrájet
 - 8 stonky cibule, nakrájet na 4 cm
 - 8 sušených čínských hub
 - 300 g brokolice, odstranit stonky a vařit 10 minut ve vodě se lžičkou cukru a oleje, vyjmout a nechat vychladnout
 - 2 lžíce vína
 
Marináda na játra
- 4 cm zázvoru, nakrájet na tenké plátky
 - 3/4 lžičky cukru
 - 2 lžíce ústřicové omáčky
 - 1 lžíce sójové omáčky
 - 3 lžičky tmavé sójové omáčky
 - ½ lžičky bílého pepře
 - 1 lžička sezamového oleje
 - 1 lžička kukuřičného škrobu
 - 1 lžíce vína
 
Marináda na vepřové
- 1 lžička sójové omáčky
 - 1 lžička tmavé sójové omáčky
 - ½ lžičky cukru
 - ½ lžičky bílého pepře
 - ½ lžičky sezamového oleje
 - 2 lžičky vína
 - 1 lžičky kukuřičného škrobu
 
1. Smíchat položky na marinádu na játra, vmíchat játra a marinovat nejméně 20 minut.
2. Smíchat položky na marinádu na vepřové, vmíchat vepřové a marinovat nejméně 20 minut. 
3. Rozpálit sádlo, když začne kouřit přidat sezamový olej, přidat česnek a zázvor, pak vepřové, když je měkké, tak houby, po minutě játra.
4.  Přilít brandy a víno. Přikrýt pokličkou a dusit 2 minuty.
5. Přidat brokolici a cibuli a kukuřičný škrob rozmíchanou v trošce vývaru.
Víno: Rulandské modré, pozdní sběr.
 
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



