- 250 g studeného vařeného hovězího, nakrájet na tenké plátky
 - 1 lžíce sezamových semínek
 - 1 lžíce olej
 - 1½ lžičky sezamového oleje
 - olej
 
Vařené hovězí
1. Do vařícího vývaru, kterého jen tolik, aby zakryl celé maso dát: badyán, pepř, celá skořice, koření pěti vůní, cukr, anýz,
    sójová omáčky, dezertní víno, provařit 5 minut
2. Přidat hovězí, zavřít tlakový hrnec, vařit 15 minut.
Omáčka
- 2 lžíce cukru
 - ½ lžičky tmavé sójové omáčky
 - ½ lžičky sójové omáčky
 - ½ lžičky dezertního vína
 - 2 lžíce hovězího vývaru
 
1. Ve voku 1 minutu osmažit sezamové semeno, dát stranou. 
2. Ve voku rozpálit nový olej a osmažit plátky hovězího ,až je křupavé. Dát stranou. 
3. Ve voku rozpálit sezamový olej přidat cukr a ostatní věci na omáčku, provařit, vmíchat hovězí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



