- 400 g kuřecí prsa, nakrájet na kostičky
 - 2 lžička bílého pepře
 - 6 lžiček švestkového vína nebo dezertního vína
 - 6 lžiček sójové omáčky dark
 - 6 lžiček sójové omáčky light
 - ½ červené papriky, nakrájet na tenké proužky
 - ½ zelené papriky, nakrájet na tenké proužky
 - 2 stroužky česneku, nakrájet na kolečka
 - ½ kedlubny, nakrájet na tenké proužky
 - ½ cibule, nakrájet na tenké proužky
 - 7 cm pórku, nakrájet na tenká kolečka
 - 2 cm čerstvého zázvoru, drobně nakrájet
 - 3 lžičky chilli omáčky
 - 2 lžičky soli
 - 4 lžičky cukru
 - 4 lžíce drůbežího vývaru (masox)
 - 4 lžičky ústřicové omáčky
 - 4 kukuřičného škrobu
 - 1 vejce
 - 3 lžičky chilli oleje s drcenými chilli papričkami
 - 8 lžiček arašídů
 - sádlo na smažení
 
1. Maso smíchat s vejcem, kukuřičným škrobem, nechat 1 hodinu ležet.
2. Na pánvi rozpálit sádlo, maso po částech osmažit, každá várka cca 2 minuty.
3. Maso dát do cedníku okapat.
4. Pánev otřít ubrouskem, rozpálit sádlo, přidat kedlubnu, papriku, smažit ½ minuty.
5. Přidat zázvor, pórek, cibuli, smažit ½ minuty, přidat česnek.
6. Když česnek zavoní ,přidat chilli omáčku, sójové omáčky, ústřicovou omáčku, dezertní víno, cukr, sůl, kuřecí vývar, provařit
    ½ minuty, míchat.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



